Produsele de izolare ideale sunt pentru orificii ori fisuri în punctele de îmbinare dintre ferestre și perete sau pentru crăpăturile din pereți. În articolul actual vă vom oferi câteva sfaturi pentru ca dumneavoastră să puteți economisi bani prin factura la utilități.

Spuma poliuretanica și siliconul acrilic

Deși ușile și ferestrele sunt concepute astfel încât să țină frigul afară și căldura înăuntru, ele nu sunt perfect etanșe. Pe durata iernii, curenții de aer rece pătrund prin fisurile dintre ferestre și pereți, iar aerul cald iese printre aecstea. În timpul verii, aerul cald pătrunde printre aceste fisuri, obligându-vă să utilizați mai multă energie pentru răcorirea camerelor cu ajutorul instalațiilor de aer condiționtat. Folosind spumă poliuretanică în combinație cu silicon acrilic puteți umple aceste fisuri și puteți economisi energie cu până la 20%. Trebuie să rețineți că banii cheltuiți pe aceste produse de îmbunătățire o reprezintă o investiție și nu o cheltuială. Iar aceștia își dovedesc rentabilitatea în timp.

Sfaturi pentru o izolație perfectă

Puteți face o economie de energie de până la 70%, ceea ce se va reflecta și financiar în facturile pe care le plătiți lunar la eon ori distrigaz prin izolaea termică a podelelor, acoperișurilor și pereților cu panouri izolante. Temperatură ideală a unei camere este de 20 de grade celsius, iar coborând temperatura camerei cu 1grad, economisiți 6% energie. Nu așezați niciun obiect pe sau în fața caloriferelor.  Dacă sunteți plecați de acasă câteva zile, reglați temperatura camerei la 15 grade. Dacă sunteți plecați de acasă pe o perioadă mai mare de timp, reglați temperatura la 12 grade. Trageți perdelele și jaluzelele în timpul nopții, pentru a păstra căldura în casă. Păstrați geamurile curate, lăsând să pătrundă mai multă lumină naturală și păstrând casa mai călduroasă.

Care sunt zonele de aplicare pentru spuma poliuretanică și silicon acrilic

Ce este poliuretanul? Poliuretanul este o substanță obținută din petrol și care se găsește în componența mai multor produse. Spuma poliuretanică se aplică în orificii pentru cabluri, orificii pentru țevi, instalații electrice, țevi apă caldă/rece și la îmbinarea ferestrei și perete. Aceasta este rezistentă la temperaturi între -50grade și + 100 grade. Rezistă la produse chimice și nu este afectată de condiții meteo, se umflă și se usucă imediat după aplicare, poate fi utilizată pe suprafețe precum lemn, metal și beton. După fiecare aplicare se poate acoperi cu mortar. Spuma poliuretanică se întinde și acoperă golul, asigură izolarea termică și previne pătrunderea zgomotului apei și a prafului.

Siliconul acrilic se folosește la îmbinarea dintre podea și perete, golurile de la îmbinarea dintre rama ferestrei și perete ori crăpăturile mici din perete. Siliconul este rezistent la temperaturi între -40 de grade și +90 grade și raze UV. Siliconul  acrilicmai este rezistent la apă și nu își schimbă forma. Se poate vopsi cu o vopsea compatibilă. Ca și funcții, acesta previne pătrunderea zgomotului, apei și a prafului, poate fi utilizat ca adeziv și este mai flexibil și mai adeziv decât siliconul clasic, fiind de o calitate mai înaltă.

Urmând sfaturile mai sus menționate veți avea posibilitatea să faceți economie de bani pe tot parcursul anului. Dacă totuși nu beneficiați de o sumă pentru a face învestiția în casa dumneavoastră https://www.creditdoctor.ro vă recomandă să accesați un împrumut cu 0% dobândă dacă aveți un venit minim garantat. După ce faceți investița în cauză, confortul casei dumneavoastră se va îmbunătăți și veți plăti și mai puțin la facturi cât veți ajuta și mediul înconjurător.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei până la 15.000 lei în 48 de ore?

Aplică mai jos ⤵