Lana este o alegere populară pentru covor fiind un material natural. Are multe avantaje deosebite, cum ar fi purtarea dură, păstrarea căldurii, păstrarea grămezii, absorbția fonică și ecologică. Cu toate acestea, deoarece există deseori temeri și mituri cu privire la curățarea unui covor de lână, vă oferim faptele, astfel încât să vă puteți bucura de beneficiile covoarelor de lână curate, fără să vă faceți griji.

Când vorbim despre materialele din care sunt făcute covoarele, majoritatea oamenilor ţi-ar spune că lână este unul dintre cele mai folosite materiale. Fiind un material natural, lână are un aspect frumos, iar confortul picioarelor este unul asigurat atunci când pășim pe un asemenea covor. Avantajele unui astfel de covor sunt printre cele mai mari, vorbim despre purtarea dură, despre păstrarea căldurii, absorbţia fonică şi ecologică.

Totuşi, procesul de curăţare a unui astfel de covor este destul de greoi şi aşa cum este normal, în jurul acestui proces s-au strâns şi numeroare mituri. Specialiştii de la Spălătoria de Covoare Royal Iași vă demontează câteva dintre cele mai comune mituri în legătură cu curăţarea covoarelor.

Mitul 1

Nu trebuie să curăţaţi umed un covor produs din lână. Procesul ar putea deteriora produsul şi fibrele covorului nu vor mai fi la fel.

Fapt:

Mitul este unul fals. Se ştie din vechime faptul că lână este un tip de păr. E ca şi cum am spune că spălându-ne pe păr, părul va fi distrus. Părul poate fi curăţat cu apă dar trebuie să o facem corect folosind tehnologia existentă în domeniu. Folosirea tehnologiei oferite de Spălătoria de Covoare Royal Iași vă poate face o curățire de înaltă calitate fără a deteriora covoarele din lână.

Mitul 2

Curățarea umedă a covoarelor de lână le va face să se micșoreze.

Fapt:

Nimic mai fals. Curăţirea se poate face atât cu apă caldă dar şi cu apă rece. Lână este un material absorbant şi trebuie evitat saturaţia excesivă a covorului cu o soluţie de curățare.

Mitul 3

Dacă curățați umed lâna, covorul va deveni maro.

Fapt:

Acest lucru este fals. Dacă un covor se decolorează atunci când este curățat cu umezeală, este probabil cauzat de umezirea excesivă a locului în care spatele covorului se întoarce, nu din cauza fibrelor de lână. Vă recomandăm întotdeauna să testați mai întâi un mic petic discret al covorului pentru a vă asigura că este rezistent la culoare și că obțineți rezultatul dorit. Desigur, dacă vreţi să scăpaţi de stresul cauzat de modalitatea de curăţare, vă invităm să ne treceți pragul. Specialiştii noştri au o vastă experientă şi vă vor oferi un produs  finit de înaltă calitate

Mitul 4

Înălbitorul nu trebuie utilizat niciodată pe covoarele de lână.

Fapt:

Mare atenţie! Nu trebuie să utilizaţi înălbitor pe covoarele de lână. Evitaţi utilizarea acestei substanţe dacă ţineţi la covorul dumneavoastră. Înălbitorul poate dizolva lână şi vă puteţi trezi că nu o să mai aveţi covorul de altă dată.

Mitul 5

Lâna ar trebui lăsată să se usuce la aer în ritmul său.

Fapt:

Acest lucru este fals. Cu cât covoarele din lână se usucă mai repede, cu atât mai bine. Ventilați bine camera și folosiți dispozitive de aerisire în poziții strategice pentru a facilita uscarea atunci când este posibil.  De exemplu, la Royal Spălătorie Covoare, procesul de uscare se face în cameră special amenajată cu aer cald și dezumidificatoare pentru a usca rapid și eficient.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei până la 15.000 lei în 48 de ore?

Aplică mai jos ⤵