In orice apartament exista cam 10-25 % pierderi de caldura prin usi si ferestre si din acest motiv este recomandata etansarea acestora folosind produse specifice. In acest mod se poate face economie de bani referitoare la plata facturilor.

Dar daca etansarea nu este realizata corespunzator, pierderile de aer sunt frecvente prin usi, ferestre, prin orificii pentru cabluri si mai ales prin golurile din jurul tevilor.

Orificiile  din apartament care prezinta riscul de curenti de aer pot duce la cresterea consumului de energie din locuinta dumneavoastra. O etansare corespunzatoare a acestor goluri va poate aduce avantajul de a economisi cu pana la 40% din energie si mai mult va reduce considerabil plata lunara a facturilor.

Asadar, primul pas spre economisire este o verificare a ofertelor din magazine si o asigurare a casei cat mai placuta si confortabila.

In functie de anotimp, fie cald sau rece, curentii de aer pot altera temperatura incaperilor. Din acest motiv foarte des sunt folosite benzile autocolante la usi, ferestre , precum si la pragurile de usi. Mai exista folosirea frecventa a spumei poliuretanice si a siliconului acrilic la orificii, crapaturi sau imbinari dintre ferestre si pereti. In cazul benzilor pentru ferestre, mentionam ca acestea sunt fabricate din cauciuc si se folosesc in interiorul locuintelor.

Utilizarea acestor metode duce la scaderea consumului de energie cu pana la 40% pe an.

Exista mai multe tipuri de benzi pentru fereastre si usi si difera in functie de grosimea spatiului gol care necesita o acoperire.

Astfel, in sectiunea de la banda  se pot intalni trei variante : prifilul D classic, profilul P si profilul E. Fiecare din cele trei profiluri poate acoperi grosimi de intervale  distincte. Asadar, profilul D acopera intre 3-7 mm grosimi, profilul P acopera intre 2-5 mm grosimi si profilul E acopera intre 1.3-5 mm grosimi.

Aceste benzi sunt autoadezive si sunt foarte usor de montat. In plus si demontarea lor e la fel de simpla si pot fi utilizate la orice fel de tip de  usi si ferestre. Au de asemenea rezistenta la razele  ultraviolete si la temperaturile cuprinse intre -30 de grade si +80 de grade. Se mentin in stare buna fiind usor de sters si curatat.

Mai exista si aplicarea de etansare sub usi. Acestea se aplica usor la diferite tipuri de podele, cum ar fi gresia, covorul sau parchetul. Prin aceste masuri puteti bloca pierdera curentilor de aer, pierderile de caldura, zgomotele, frigul si praful.

In cazul tipurilor de praguri pentru usi avem trei exemple: benzile, pragurile si pragurile de etansare cu perie.

Benzile sunt necesare la usile care au o distanta de 20-22 mm pana la podea. Este necesar sa fie suprafetele netede ca in cazul gresiei, marmurei si parchetului.

Pragurile se aplica unde exista spatii intre usa si podea de 22 mm. Cel mai usor se aplica la parchet si la gresie si se instaleaza prin impingerea sub usa.

Praguile de etansare cu perie se folosesc sub usi si necesita un spatiu de 15 mm intre usi si podea. Aici avem ca exemplu suprafetele acoperite cu mocheta, dar pot exista si unele tipuri pentru gresie si parchet. Aceste praguri au o utilizare indelungata.

Astfel, pentru efectuarea acestor modificari de apartament apare intrebarea : dar de unde sa luam bani ? Pentru aceasta exista imprumuturile rapide nebancare, cu care sa va izolati locuintele astfel incat sa aveti si economie an de an si cu banii castigati sa-i  investiti in lucruri benefice pentru dumneavoastra sau familia dumneavoastra.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
One thought on “Cum să-ți îmbunătățești confortul la apartament cu ajutorul unui credit fulger aprobat online”
  1. Este foarte bună această măsură de a oferi credite pentru rău platnici. Eu m-am reorientat și mi-am refinațat un credit cu o dobândă mai mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *