Aplică pentru un credit

In anul 2021 exista posibilitatea unor imprumuturi doar cu buletinul. Aceasta informatie vine si de la cei de la creditdoctor.ro si vom detalia acest aspect in cele ce urmeaza.

Datorita faptului ca recesiunea apare odata cu un eveniment global trist, ale carui efecte se resimt in totalitate dupa cateva luni bune de la declansarea acestuia, din ce in ce mai multi romani sunt gata sa apeleze pe viitor la imprumuturi.

In astfel de crize mondiale, bancile  omerciale au doua variante, si anume:

1.Pentru cresterea economiei acestea ofera imprumuturi cu dobanzi cat mai mici. Aici e cazul bancilor dar si al marilor corporatii care solicita mult personal.

2.Exigenta foarte ridicata la acordarea iprumuturilor catre persoanele fizice, pentru a preveni riscurile din piata.

Este de remarcat faptul ca, in acest mod,  oamenii de rand au sanse din ce in ce mai mici sa obtina credite in Romania. Din acest motiv cetatenii solicita imprumuturile pe termen scurt de la institutiile financiare nebancare. Chiar daca aceste institutii au dobanzi foarte ridicate, conditiile de eligibilitate sunt mai avantajoase si unele  impugn doar un venit minim garantat de doar 300 de lei lunar. Insa riscurile acestor institutii care ofera aceste imprumuturi sunt acoperite de obicei de dobanzile mari atasate contractelor de imprumut.  Mai mult,  unele IFN-uri pretind o taxa zilnica incepand de la 1 %,, care pe termen indelungat duce la sume mari.

De exemplu daca imprumutam 10.000 de lei pentru o luna si platim 1% pe zi dobanda, rezulta ca la sfarsitul celor 30 de zile vom returna suma de 13.000 lei, adica vom plati in plus 3.000 lei, o suma considerabila.

Cand apelam la aceste IFN-uri indicat e sa solicitam împrumuturi pe termen scurt sau mediu si sa nu apelam la credite, de exemplu, pe 30 de ani, cum ar fi la o banca comerciala. Motivul este ca la un credit ipotecar pe 30 de ani la banca comerciala se impune 5 % dobanda pe an, iar la IFN se impune  o dobanda de 5% pe saptamana.

Unele institutii financiare nebancare pot cere doar buletinul pentru acordarea unui imprumut. In cazul acesta sunt recomandarile de la Provident si iCredit, pentru a obtine rapid imprumutul doar cu buletinul, fara sa fiti nevoit sa aduceti alte acte aditionale.

In plus unele dintre aceste IFN-uri va pot acorda dobanda 0% in primele 30 de zile, pentru a le testa si pentru a va convinge ca puteti beneficia de acei bani imprumutati in doar 24 sau 48 de ore. De la unele IFN-uri aveti sansa sa primiti banii in contul dumneavoastra bancar in aceeasi zi in care v-a aprobat dosarul.

Un alt avantaj este acela ca se poate sa solicitati suma maxima  de la mai multe IFN-uri  cu dobanda de 0% pe 30 de zile. Aici va pot interveni alte taxe, cum ar fi comisioanele de mentenanta lunara, taxele de analiza a dosarelor sau comisioanele de rambursare.

Asadar este bine sa va ganditi si sa luati in considerare toate riscurile si costurile la care va expuneti  cand solicitati astfel de credite  si sa tineti cont de faptul ca trebuie sa returnati acei bani inapoi institutiilor respective.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei până la 15.000 lei în 48 de ore?

Aplică mai jos ⤵