Becurile economice sunt mai eficiente decat cele incandescente. Cele incandescente se aseamana cu micile radiatoare, deoarece la aprindere, curentul electric incepe sa incalzeasca filamentul metalic din bec. Astfel 10 % din energie se duc pentru iluminare si cei 90% din energie sunt folositi pentru a incalzi filamentul metalic.

Becurile economice au in interiorul lor gaz si astfel produc lumina cu ajutorul fosforului, de cinci ori mai multa lumina, decat in cazul becurilor incandescente.

Un studiu a 20 de milioane de case care folosesc un bec economic de 20w, in loc de unul incandescent de 100w arata ca se pot economisi astfel 1.6 miliarde la kwh energie, adica aproximativ 400.000 de tone de titei.

Becurile economice se aleg in functie de orificiul filetat, in care se  insurubeaza becul si acestea difera in functie de diametru. Cel mai utilizat bec economic e E27. Mai exista si bec economic E14, insa tipul soclului se afla pe ambalaju becului.

Daca am trece la becuri economice am avea facturi mai scazute la costuri si aceasta ar duce la protejarea mediului inconjurator. Dar pentu aceste investitii este nevoie de un capital de pornire, iar daca acest capital nu exista, atunci avem varianta de imprumut rau platnici 2021 pe siteul creditdoctor.ro. Aici aveti avantajul de a obtine o dobanda de 0% la primul imprumut, in primele 30 de zile si aveti posibilitatea sa imprumutati maxim 10.000 de lei.

Becurile economice au culorile incepand de la lumina alba la lumina naturala . Aceasta culoare este exprimata in grade Kelvin. Aici avem trei tipuri de grade Kelvin: 2.700 kelvin pentru sufragerie si dormitoare, 5.000 kelvin pentru bucatarie si camera de lucru; si 6.500 kelvin pentru sufragerie si holuri.

Exista si posibilitatea folosirii de becuri economice in exterior, dar aici capacitatea lor de iluminare scade in acelasi timp cu temperatura.

La montarea becurilor economice e important sa avem mainile uscate si sa le tinem de partea de plastic.

Daca dorim sa utilizam becuri economice cu senzori de miscare trebuie sa le alegem pentru 25.000-30.000 de porniri sau opriri.

Becurile economice cu insemnele pe ambalaj de Dimmable sau Dim sunt cele care se utilizeaza cu variatoare.

Daca becul economic este uzat, el trebuie dus la centrele de reciclare sau de colectare, pentru a nu dauna mediului inconjurator.

Asadar, in ultima vreme preturile la chirii si utilitati au crescut si oamenii incearca sa gaseasca metode de economisire. Facturile la curent dau cele mai mari batai de cap, iar din ce in ce mai multi oameni incearca sa reduca costurile la aceste facturi.

Desi consuma putina energie electrica  aceste becuri economice, multe persoane ar fi uimite  sa afle cat de mult si-ar reduce cheltuielile schimband becurile din casa cu cele economice. In plus, aceste becuri economice au o durata de viata mai mare decat becurile obisnuite.

Metoda de a utiliza becuri economice a adus cele mai multe rezultate satisfacatoare. Dar pentru aceasta schimbare e nevoie de o investitie.

S-a constatat ca o amenajare eficienta a locuintelor este aceea in care ele  ne asigura un confort sporit, cu cheltuieli cat mai mici la utilitati de genul lumina, gaz , ape. Dar investind in reamenajarea locuintei treptat, in timp aceste investitii  vor  produce economii mari.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *