Cum să vă remorcați mașina?

În cazul unei avarii sau a unei defecțiune generale, este necesar să tractați mașina. Este mai bine să folosiți un serviciu de tractări auto sau este posibil să tractați o mașină pe cont propriu?

Defecțiunile mașinilor sunt frecvente, chiar și cu o întreținere regulată. Dacă, întâmplător, vehiculul dvs. se defectează lângă dvs. sau lângă un garaj, împingeți-l acolo pentru a începe reparațiile. Pe de altă parte, dacă avaria are loc în mijlocul drumului, este necesar să cereți tractarea mașinii.

Tractați-vă singur mașina

Alegeți să vă remorcați mașina pe cont propriu, mai degrabă decât cu un serviciu de tractări auto pentru a economisi bani! Acest lucru este posibil dacă aveți un al doilea vehicul sau dacă cineva apropiat este dispus să vă ajute. Există câteva reguli de siguranță de urmat.

Greutatea vehiculului tractor trebuie să fie mai mare decât a mașinii avariate pentru a asigura frânarea în pantă. Distanța parcursă cu un vehicul avariat trebuie să fie scurtă: găsiți service-ul cel mai apropiat de locul unde vă aflați.

De asemenea, este recomandabil să vă limitați viteza la 25 km / h și să aprindeți luminile de avertizare pentru ambele vehicule. Desigur, trebuie să fie echipate pentru a vă remorca cu succes mașina.

Aveți grijă când conduceți o mașină tractată. Instalați triunghiul de avertizare în spatele vehiculului defect.

Echipamente de tractare auto

Mai întâi, faceți rost de o bară de remorcare rigidă. Spre deosebire de frânghie sau lanțuri, acest tip de bară omologat special conceput pentru remorcarea mașinilor menține o distanță de siguranță între cele două vehicule.

Înainte de a cumpăra o bară de remorcare, verificați documentul de înmatriculare al vehiculului pentru greutatea și dimensiunea vehiculului dumneavoastră. Dimensiunea unei bare variază de la 1,80 la 2,30 metri, în timp ce greutatea maximă de tragere poate fi de până la 3000 de kilograme.

Apropiați mașinile la o distanță de 2 metri pentru a le asigura cu bara de remorcare.

Apelați la un serviciu de tractări auto cu platformă

Dacă mașina dvs. se strică în străinătate sau dacă sunteți într-o zona izolată, cel mai bine este să apelați la un serviciu de tractări auto cu o platformă pentru a vă tracta mașina. Costul repatrierii mașinii dvs. este definit în conformitate cu contractul dvs. de asigurare auto.

Majoritatea contractelor de asigurare auto oferă o garanție pentru finanțarea remorcării mașinii defecte până la cel mai apropiat service. Această este garanția de asistență oferită de asigurare terților. Primiți remorcarea gratuită a mașinii dvs., precum și asistență pentru șofer și pasageri.

Clauzele asigurării dumneavoastră auto definesc o limită fixată în general la 50 km pentru un serviciu de depanare auto. Această înseamnă că asigurarea acoperă costurile de remorcare dacă vă aflați la mai mult de 50 km de locuință.

Tractați-vă mașina pe cont propriu cu o platformă

Se presupune că, dacă ați achiziționat o asigurare terță parte, nu va trebui să plătiți niciun cost pentru tractarea mașinii dvs. într-un service. Pe de altă parte, dacă doriți să efectuați reparații la vehiculul dvs. fie acasă, fie într-un service, altul decât cel ales de asigurator, rămâne la latitudinea dvs. să plătiți costurile serviciului de tractări auto.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *