Când este dat unui prieten sau unei rude apropiate, împrumutul se poate transformă rapid într-un coșmar. Pentru că acest credit să nu devină o sursă de conflict între cele două părți, este necesar să se respecte anumite reguli de aur.

Vrei să primești ajutor financiar de la o persoană dragă sau un prieten care are economii? Acest proces este foarte posibil cu condiția să păstrați o evidență scrisă a acestui împrumut încheiat între persoane care oferă bani cu împrumut.

Formalitățile de îndeplinit în contextul unei sume obținute de la persoane care oferă bani cu împrumut din familie

După cum sugerează și numele, un împrumut de acest tip vă permite să obțineți o sumă de bani de la o altă persoană. Acest lucru este adesea încheiat între membrii aceleiași familii. Principalul său avantaj este că poate fi acordat fără plata dobânzii în schimb. Oricare ar fi suma împrumutată și motivul împrumutului, condițiile ar trebui oficializate pentru a evita surprizele neplăcute.

Pentru a clarifica situația și utilizarea unui credit de la persoane care oferă bani cu împrumut, este esențială redactarea unui contract care să dovedească termenii creditului. Se pot încheia două tipuri de contracte:

Un act privat

Acesta este un act întocmit chiar de părți sau de un terț, cum ar fi un avocat, de exemplu. Odată ce acest act a fost înregistrat la serviciul fiscal, documentul va avea două valori prețioase în caz de probleme: o anumită dată care marchează dată subscrierii împrumutului, natură împrumutului vor fi recunoscute evitând astfel confundarea cu o donație.

Un act notarial

Acest act întocmit în prezența notarului este potrivit pentru sume mai mari.

Credite de la persoane care oferă bani cu împrumut: avantaje și limite

Față de împrumutul bancar tradițional, împrumutul între persoane fizice are avantajul de a fi semnificativ mai flexibil. Într-adevăr, clauzele contractului sunt liber determinate de părți. Aceștia din urmă decid astfel cum și când să ramburseze capitalul, procentul creditorului. În plus, acest tip de credit este deosebit de accesibil, persoanele fizice fiind mai puțin pretențioase în ceea ce privește dovezile de venit pentru a acordă un credit. Oamenii cărora li se interzice să ia credit bancar sau care au venituri mici au, prin urmare, tot interesul să se îndrepte către creditarea de la persoane care oferă bani cu împrumut.

Cu toate acestea, împrumutul este interesant doar dacă este întocmit un contract veritabil. În lipsa acestui document și în cazul în care persoană în cauza nu poate rambursa, creditorul nu va avea niciun recurs pentru a-și recupera banii. De remarcat, de asemenea, că împrumutul încheiat între persoane fizice rămâne mai puțin sigur decât investițiile tradiționale oferite de instituțiile bancare și financiare.

Creditul între persoane fizice face posibilă evitarea băncilor pentru unii, să aibă rate mai avantajoase pentru alțîi sau singură posibilitate de a obține un credit pentru majoritatea. Totuși, este și creditul în care înșelătoriile sunt cele mai numeroase.

Nu vă descurajați însă! Luați în calcul această posibilitate dacă nu aveți alte surse de creditare. Când apelați la persoane care oferă bani cu împrumut va asumați un risc, dar, după cum spune vorba înțeleaptă: nu riști, nu câștigi!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *