Un împrumut rapid fără venit este un tip de credit de nevoi personale care nu necesita prezentarea unei dovezi de venit, cum ar fi o adeverinta de salariu sau un talon de pensie pentru obtinerea acestuia.

Este un credit foarte util pentru cei care nu au salariu, dar mai pot plati ratele lunare ale unui credit: cum funcționează atunci un împrumut rapid fără venit? Când este posibil să-l soliciti și care sunt cerințele pentru obținerea lui?

Cum să soliciți un împrumut rapid fără venit

Atunci când trebuie să acorde un împrumut, majoritatea băncilor și institutiilor financiare solicită documente specifice pentru evaluarea cererii de credit. Printre documentele de prezentat pentru a obține un credit se numără cu siguranță și salariul: fără certificarea unui venit și dovada ulterioară că ratele lunare pot fi susținute, instituțiile de credit nu acordă credite fără garanții specifice.

Totuși, unele institutii financiare oferă împrumut rapid fără venit care poate fi soluția pentru cei care nu au salariu: șomeri, mame casnice, studenți care lucreaza part-time sau angajați care au deja un împrumut în derulare. Toti pot aplica pentru un împrumut rapid fără venit, oferind o garanție alternativă pentru a solicita diverse sume de bani.

Motivul pentru care institutiile financiare cer un salariu este simplu: trebuie sa fie siguri ca solicitantul este capabil sa achite datoria pe toata durata creditului stabilit. În lipsa salariului, se pot prezenta garanții alternative:

Închiriere de imobile proprietate personala: dacă deții o proprietate, o poți oferi drept garanție băncii sau instituției financiare; creditorul va iniția o ipotecă asupra locuinței și – în caz de insolvență a datoriei – aceasta va fi executată silită;

Venituri alternative: dacă primești un venit personal legat de o indemnizație sau alte forme de venit fix certificabil, le vei putea prezenta ca garanție la momentul solicitării împrumutului.

Prezentand o alta sursa de bani se va putea obtine un împrumut rapid fără venit si fara girant, insa asta depinde foarte mult de suma solicitata si de garantiile alternative care pot fi oferite. Cu cât suma solicitată este mai mare, cu atât garanția prezentată va trebui să se apropie de valoarea împrumutului: este o cerință esențială să se prezinte institutiei financiare siguranța de a putea suporta ratele lunare.

Garanția cea mai apreciată de bănci și companii financiare pentru acordarea de unui împrumut rapid fără venit este cea a unei persoane apropiate sau a unui membru de familie care, datorită situației sale financiare, este capabil să intervină, in numele tau, într-o situație de insolvență a datoriilor.

Garantul nu poate fi oricine: întrucât va trebui să garanteze posibilitatea achitării oricăror rate neplătite, va fi esențial să fie cineva cu un istoric de creditare impecabil: nu trebuie să fi fost înregistrat la biroul de credit și nici deci raportat ca rău platnic.

Pe scurt, după cum am văzut, dacă este nevoie de un împrumut rapid fără venit, există o gamă largă de soluții, care variază în funcție de suma necesară. Iti sugerăm doar să apelezi la institutii financiare solide si pentru care să gasesti și opinii ale clientilor anteriori.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *