Persoană fizică ofer împrumut fără garanții: care sunt diferențele față de un credit bancar?

Creditul bancar este considerat că o finanțare acordată unuia sau mai multor debitori (persoane fizice sau juridice) de către o banca sau o instituție de credit. Cu alte cuvinte, este actul unei organizații de credit aprobată care pune la dispoziție o sumă de bani unuia sau mai multor beneficiari, fără a necesită rambursarea imediată a sumei împrumutate. Împrumutul bancar este supus unui cadru legal și se caracterizează printr-un contract care definește condițiile împrumutului (rată dobânzii, perioada de rambursare, valoarea plății lunare).

Spre deosebire de acest tip de finanțare, împrumutul între persoane fizice, din ce în ce mai răspândit în Europa, constă în solicitarea unui credit către o persoană fizică. Această este o tranzacție de împrumut fără bancă între persoane fizice. Devenind o adevărată soluție pentru familiile care nu îndeplinesc toate condițiile pentru obținerea finanțării tradiționale de la o bancă, împrumuturile între persoane fizice sunt supuse legislației care reglementează creditele de consum. Această presupune, în unele cazuri, întocmirea unui contract de împrumut sau o formă de recunoaștere a datoriei dintre creditor și beneficiar.

Contractul de împrumut trebuie să menționeze anumite informații legale precum numele, prenumele, adresele celor două părți. În acest act tip contract trebuie să apară și condițiile de finanțare precum rată dobânzii, suma capitalului împrumutat, perioada de rambursare precum și graficul de amortizare.

Cum să beneficiezi de o facilitate de forma „persoană fizică ofer împrumut fără garanții”?

Există mai multe site-uri pe internet pentru împrumuturi între persoane fizice. Odată cu dezvoltarea web-ului, multe companii oferă online diverse oferte de finanțare precum împrumuturi de consum, împrumuturi ipotecare sau chiar consolidarea creditelor.

De asemenea, creditarea între persoane fizice a cunoscut o creștere puternică online, care a devenit principalul mediu pentru acest tip de finanțare. Prin urmare, este posibil să gășiți site-uri web care oferă credite între persoane fizice.

Optând pentru un site web pentru un împrumut între persoane fizice, se pot aplică taxe de administrare. Rată dobânzii este fixată între cele două părți. În plus, se recomandă prudență. De fapt, unele site-uri pot cere să plătească taxe de administrare în avans. Acest lucru este total ilegal, deoarece, conform legii, nici o suma de bani nu poate fi cerută de la o persoană, înainte de a obține un împrumut.

De asemenea, se poate obține un împrumut între persoane fizice gratuit de la o rudă. Însă, atunci când împrumutul depășește o anumită sumă, dovadă că este un împrumut poate fi în principiu doar în scris, chiar dacă sumele au fost achitate prin cec sau transfer bancar. Apoi este nevoie să se întocmească un contract de împrumut semnat de ambele părți.

Persoană fizică ofer împrumut fără garanții: evitați escrocheriile!

Pe internet, utilizatorii se confruntă în mod regulat cu oferte de împrumut de la alte persoane. Aceste propuneri, adesea foarte tentante, ascund în realitate escrocherii bine organizate. Escrocii online profită de lipsa de cunoștințe a oamenilor despre împrumuturile de acest tip. Pentru că odată ce datele bancare sunt transmise, poate fi complicat să mai poți evita o înșelătorie.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *