Ratele ipotecare sunt mai mici decât atunci când ai contractat creditul și ai dori să-l renegociezi? Aflați cum funcționează refinanțarea creditului ipotecar.

Cel mai bun credit de refinantare 2022: ce este refinanțarea creditului ipotecar?

O refinanțare ipotecară este o tranzacție financiară care constă în rambursarea anticipată a unui împrumut pentru locuință pentru a reîmprumuta imediat soldul restant la o rată mai bună. Acest lucru vă permite să obțineți o dobândă mai mică și, prin urmare, să reduceți costul creditului dvs. și, în același timp, plățile lunare.

Doriți să vă ușurați cheltuielile lunare?

Într-o perioadă în care ratele dobânzilor sunt destul de scăzute, solicitarea de refinanțare ipotecară este cu siguranță o sursă de economii. Fii atent, solicitarea refinanțării creditului tău generează costuri (despăgubiri datorate fostului tău creditor, comisioane notariale pentru reînnoirea creditului ipotecar etc.). Un cost pe care trebuie să știi să-l estimezi cât mai bine, pentru a stabili dacă operațiunea urmează să fie continuată sau nu până la urmă. De aceea, ar trebuie sa ai incredere intr-un expert financiar cum ar fi un broker pentru a efectua acest calcul inteligent si a obtine, daca este cazul, un nou imprumut, cu adevarat interesant pentru tine.

Refinanțarea creditului ipotecar și răscumpărarea creditului: care este diferența?

Refinanțarea creditelor ipotecare și răscumpărarea creditelor pot părea similare: ambele implică renegocierea unui credit garantat cu o ipotecă. Totuși, refinanțarea creditului se referă la un singur credit, scopul acestuia fiind deci doar renegocierea ratelor. În cazul răscumpărării creditului, operațiunea vizează mai multe credite diferite, dintre care cel puțin unul este ipotecar, putând fi, de asemenea, utilizată pentru reducerea poverii administrative a acestor credite.

Cel mai bun credit de refinantare 2022: cine poate beneficia?

Oricine are un credit pentru locuință poate beneficia de refinanțare ipotecară. Fii atent însă, trebuie să fii pentru a-ți plăti împrumutul curent pentru ca cererea să fie acceptată. Rețineți că refinanțarea creditului ipotecar nu vă permite să modificați suma împrumutată, ci doar rata dobânzii și termenul de rambursare.

Nu trebuie să solicitați refinanțare ipotecară de la actuala agenție de credit: dimpotrivă, puteți obține oferte mai bune apelând la un broker.

Care sunt condițiile pentru a obține o refinanțare a unui credit ipotecar?

Condițiile de aplicare pentru refinanțarea creditului ipotecar sunt următoarele:

sa fii major,

să locuiesti in Romania (nu este obligatoriu să ai cetățenie),

proprietăți imobiliare situate pe teritoriul roman,

toate taxele și creditele sa fie platite la zi.

Cum să obțineți refinanțare ipotecară?

Pentru a obține refinanțare ipotecară, începeți prin a analiza condițiile actuale pentru a evalua dacă operațiunea merită. Dacă puteți obține o reducere a ratei de cel puțin 1% față de rata actuală a creditului dvs., atunci puteți contacta o agenție de credit pentru mai multe informații despre rate și proceduri. De asemenea, contactați creditorul actual pentru a afla despre comisioanele legate de refinanțarea creditului ipotecar.

Când este cel mai bun moment pentru refinanțarea creditului ipotecar?

Momentul ideal pentru a vă refinanța creditul ipotecar este atunci când ratele oferite de agențiile de credit și brokeri sunt mai mici decât rata la care v-ați împrumutat. Această operațiune este recomandată și debitorilor care mai trebuie să-și ramburseze creditul ipotecar pe o perioadă de 10 ani sau mai mult.

Pentru a afla dacă este momentul potrivit pentru a efectua această operațiune, nu există nimic mai bun decât să efectuezi o simulare de răscumpărare ipotecară sau să apelezi la sfatul unui expert.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *