Un card de credit este un card de plată cu care plățile sau retragerile dvs. de numerar nu sunt debitate direct din contul dvs. Emitentul cardului de credit, cel mai adesea banca dvs., vă oferă o suma de bani pe care să o cheltuiți cum doriți, cu condiția de a plăti o suma minimă lunară pe card.
Trecerea de la debit la credit nu înseamnă doar plata achizițiilor cu o nouă metodă de plată. Un card de credit folosit cu înțelepciune ar putea ajuta la creșterea ratingului dvs. de credit. În societatea actuală, un scor mare de credit este un atu important care ți-ar putea face viața mai ușoară în multe feluri, deoarece ai putea avea acces la dobânzi mai bune, de exemplu. Mai mult, un împrumut direct pe card gestionat cu atentie si evitand sa uiti sa-l platesti te poate propulsa cu un scor de credit foarte bun pentru a face chiar un credit ipotecar avantajos in viitor.
Înainte de a folosi cardul de credit, este important să alegeți bine un împrumut direct pe card.
Iată 3 puncte de luat în considerare atunci când îți alegi cardul de credit:
1- Profită de programele de loialitate; Unele carduri de credit vă oferă bonus de dolari sau bani înapoi sau chiar reduceri de călătorie. Trebuie sa alegi cardul in functie de reducerile care ti se vor potrivi cel mai bine in functie de situatia ta;
2- Alegeți un card de credit cu o dobândă mică; Dacă vă aflați într-o situație precară, și aveți un minim de plătit pe card, la fel ca această dobândă este cea mai mică posibilă;
3- Taxe anuale; Puteți alege carduri cu o taxă anuală de 0 lei. Cu toate acestea, în funcție de utilizarea pe care o faceți, poate deveni avantajos să plătiți o taxă anuală din cauza avantajelor oferite.
Rețineți că există mai multe site-uri web care compară diferitele carduri de credit oferite de instituțiile bancare. Aveti astfel acces la nenumarate oferte din partea institutiilor financiare.
Odată ce ai găsit cardul potrivit pentru tine, este important să știi cum să-l folosești.
Iată 3 puncte de luat în considerare pentru utilizarea corectă a cardului dvs. de credit:
1- Rambursați achizițiile; Este important să plătiți soldul pe care îl aveți în extrasele dvs. lunare pentru a evita plata dobânzilor.
2- Gestionează rata de utilizare a acestuia; Limita de credit este suma maximă pe care o puteți debita de pe cardul dvs. de credit. Pentru a vă maximiza scorul de credit, încercați să mențineți o rată de utilizare a creditului sub 35%. Exemplu: dacă aveți un credit maxim de 1.000 lei, evitați să depășiți 350 de lei din soldul reportat.
3- Evitați plata unui card de credit cu un alt card de credit; Ratele dobânzilor în avans în numerar sunt în general mai mari și acest lucru va afecta ratingul dvs. de credit.
În perioada sărbătorilor sau a altor evenimente speciale, suntem de obicei tentați să folosim creditul mai mult pentru a ne plăti achizițiile. Includerea cadourilor în buget poate fi o soluție înțeleaptă pentru a evita căderea în achiziții impulsive și impactul creditului nostru.