Situația noastră financiară se poate schimba în orice moment. Dacă nu îți poți plăti datoriile, este posibil în a fi nevoit să depui o declarație de faliment personal.

Există o mare probabilitate ca fiecare dintre noi să solicite un împrumut la un moment dat în viața noastră. Un credit online rapid poate fi cu siguranță soluția potrivită pentru blocajele financiare. Termenul lung al rambursării este de obicei un avantaj – dar poate fi de asemenea și problematic. Se întâmplă adesea ca situația ta financiara să se schimbe complet. Dintr-o dată sa nu mai poți deservi în mod regulat termenele scadente pe care le ai la banca. Motivele din spatele acestui lucru pot fi complexe.

De ce datoria nu este doar datorie?

Imaginează-ți că vei primi un împrumut de la bancă mâine. Să zicem ca este vorba despre un împrumut pentru o proprietate. Din momentul în care ți se dau banii, ești îndatorat băncii cu banii primiți, dar pe lângă aceștia, vei plăti și o dobândă.

Toate aceste lucruri pot suna destul de rău la început. Dar este asta de fapt o problemă? Nu, nu întotdeauna. Pentru că atâta timp cât îți vei face rambursările în fiecare lună – adică îți plătești ratele și dobânda – aceasta va deveni o datorie fără probleme. Din cauza boom-ului în construcție și în achiziționarea proprietăților imobiliare, există mulți oameni care trebuie să deservească împrumuturi extrem de mari.

Acum imaginează-ți, totuși, că nu ai suficienți bani pentru a-ti acoperi plata lunară. Nici aceasta nu este neapărat o problemă; multe credite au un pasaj în contract care permit o pauză în rambursare. Dar dacă situația ta nu se îmbunătățește? Dacă aceasta problema începe sa apară mai frecvent, tranziția între îndatorare și supraîndatorare este de obicei fluidă. Ajungi rapid la punctul în care scadențele nu mai pot fi plătite din fondurile tale și devi îndatorat.

Cum apare supraîndatorarea?

De ce cineva nu mai poate plăti împrumuturi și alte scadențe? Există mii de motive pentru acest lucru. Pentru tine, ca persoană fizică, venitul poate fi pierdut sau redus semnificativ. În cazul în care ești șomer sau în calitate de liber profesionist/independent, poți experimenta o scădere a situației firmei de luni de zile și pur și simplu nu ai banii necesari pentru a-ți plăti creditul bancar. Tinerii cad adesea în capcanele datoriilor. Aceștia se trezesc într-o situație în care au multe datorii mici prin împrumuturi de consum sau contracte de telefonie mobilă.

Se mai poate întâmpla ca partenerul tău, cu care ai contractat un împrumut, să nu mai fie un factor de plată – fie din cauza șomajului, a separării sau a decesului. Aceasta este o problemă comună în finanțarea imobiliară, de exemplu. De asemenea, se poate întâmpla să nu mai poți câștiga aceeași sumă ca de obicei din cauza unei boli sau a unui accident. Exista unele persoane ce cheltuiesc pe luna mai mulți bani decât își pot permite, iar în momentul în care aceștia sunt nevoiți să-și plătească creditele obligatorii, contul ajunge sa fie gol. De asemenea, o situație excepțională precum pandemia îți poate lua cu promptitudine veniturile.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *