Poprirea pe salariu presupune oprirea unei părți din salariul tău net, a primelor de sfârșit de an, a plății pentru concediu etc. pentru a-ți plăti datoriile către creditor. Concret, angajatorul este cel care plătește o parte din salariul tău creditorului tău.

Poprirea salariului este o formă de recuperare judiciară, iar angajatorul dumneavoastră este obligat să o execute. Sechestrarea salariului se încheie imediat ce datoria dumneavoastră este rambursată.

Popririle sunt așadar măsuri de executare silită pentru debitorii care nu-și plătesc datoriile. Ca și în cazul proprietății, banii pe care îi datorați cuiva pot fi de asemenea opriți. Această procedură se numește poprire” și se aplică în special salariilor. Primești o indemnizație? Poate fi, de asemenea, pusă poprire pe ea.

Este posibil să obțineți un credit cu poprire pe salariu?

Având un sechestru pe salariu, poți solicita un împrumut? În teorie, da. Chiar dacă unii creditori preiau direct din salariu sumele necesare rambursării unei datorii, poți solicita un împrumut prin intermediul instituțiilor financiare.

Principiul popririi pe salariu și cererea de împrumut personal

O poprire pe salariu are loc în urma unei hotărâri judecătorești care permite o deducere la sursă pentru un creditor, care dorește să fie rambursat pentru o datorie contractată de o persoana.

În funcție de veniturile anului trecut, se stabilește o sumă maximă pe care sa se puna poprire. Este o fracțiune din venitul lunar, a cărei pondere crește odată cu venitul.

În niciun caz operațiunea de poprire a salariului nu este incompatibilă cu o cerere de credit. Atât băncile, cât și organizațiile specializate în restructurarea creditelor și a datoriilor vă pot sprijini.

Este posibil să obțineți un nou credit cu poprire pentru realizarea unui proiect sau stingerea datoriilor restante, sau chiar pentru a efectua o operațiune de consolidare a creditelor, adică să combinați mai multe datorii restante într-un singur împrumut nou și, astfel, să puneți capăt, dacă este posibil, la poprirea salariului.

Faptul de a avea o poprire pe salariu nu este înregistrat într-un birou de credit așa cum pot fi anumite incidente de plată a datoriilor.

Prin urmare, nu este un punct care sa va blocheze sau o penalizare care face ca orice cerere de împrumut să fie inutilă. Cu toate acestea, va fi necesar să aveți grijă de dosarul de cerere pentru a obține un răspuns pozitiv.

Ce valoare poate avea un credit cu poprire?

Natura popririi determină valoarea unui nou împrumut

Dacă în general o poprire a salariului nu este incompatibilă cu acordarea unui nou împrumut, există cazuri speciale. Pentru a afla dacă puteți solicita un nou împrumut de la o bancă, este important să cunoașteți natura popririi în curs asupra veniturilor dumneavoastră.

Poprirea salariului pentru rambursarea unui credit curent

Dacă trebuie să rambursați un credit neplătit și este pusă în aplicare o poprire pe salariu, atunci aceasta înseamnă că sunteți subiectul unui dosar la biroul de credit. Atunci este mai greu să intervii pentru a obține un împrumut sau chiar o refinantare de împrumut, cu excepția cazului în care poți oferi o garanție puternică, cum ar fi bunuri imobiliare ca garanție ipotecară.

Un credit cu poprire poate fi o soluție în caz de urgență, dar trebuie considerat cu prudență pentru ca orice nou împrumut înseamnă o datorie in plus.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *