Atunci când prima impresie este extrem de importantă și când se apropie un interviu pentru un loc de muncă, nu ne putem permite să dezvăluim nimic care ar putea să ne afecteze șansele de a obține contractul. Riscul de a jigni un viitor angajator sau un interes romantic nu este ceva ce trebuie luat cu ușurință. Fie că mergeți la o întâlnire, vă întâlniți cu noi colegi sau participați la un interviu, există multe situații în care o respirație proaspătă poate face diferența între succes și eșec. O igienă orală precară vă va expune la ridicol și chiar vă va pune sănătatea în pericol. Din fericire, cu ajutorul unor remedii simple de acasă și a unor produse comerciale accesibile, vă puteți păstra o senzație de curățenie și prospețime a gurii pe tot parcursul zilei. Iată tot ce trebuie să știi despre folosirea apei de gură pentru o respirație proaspătă.

Ce este cea mai bună apă de gură și cum funcționează?

Apa de gură este un lichid cu care vă clătiți pentru a curăța bacteriile și particulele de alimente de pe dinți și gingii. Unele sortimente conțin și alcool sau mentol pentru a oferi o senzație de prospețime. Atunci când învârtiți o apă de gură în jurul gurii, agenții săi antibacterieni atacă germenii și placa de pe dinți, gingii și limbă. Folosirea unei ape de gură vă permite, de asemenea, să vă frecați dinții și gingiile mult mai intens decât ați putea face doar cu o periuță de dinți. Deoarece bacteriile se ascund în porii dinților și gingiilor, frecarea lor va reduce, de asemenea, respirația urât mirositoare. Alcoolul din unele mărci de apă de gură ajută, de asemenea, la eliminarea bacteriilor, de aceea uneori cea mai bună apă de gură poate fi cea cu alcool. Apa de gură poate, de asemenea, să amelioreze temporar durerea din gingii cauzată de lucruri precum retragerea gingiilor sau sensibilitatea.

Importanța respirației proaspete

Respirația urât mirositoare nu este utilă. Respirația urât mirositoare (uneori numită halitoză) este cauzată de bacteriile din gură care produc compuși de sulf. Acești compuși sunt cei care fac ca respirația dumneavoastră să miroasă urât. Respirația urât mirositoare poate fi cauzată de o igienă orală deficitară, de anumite afecțiuni medicale și chiar de consumul anumitor alimente. Respirația urât mirositoare este o afecțiune foarte frecventă și afectează până la 75% din populație!

Când nu ar trebui să folosești apă de gură

Spălatul pe dinți este cel mai bun mod de a vă menține gura curată și proaspătă, așa că este logic să folosiți o periuță de dinți dimineața și seara. Ați putea crede că apa de gură este un adaos esențial la rutina de igienă orală, dar nu este așa. S-ar putea să vă surprindă să știți că apa de gură nu este un substitut pentru periaj. De fapt, este cel mai bine folosită după ce v-ați spălat pe dinți, deoarece are rolul de a finaliza procesul de curățare. Dacă folosiți apă de gură în mod regulat, aceasta ar putea reduce de fapt eficiența periajului. Acest lucru se datorează faptului că s-ar putea ca peri tăi să nu fie capabili să ajungă la toate bacteriile din gură, dar agenții antibacterieni din apa de gură pot. De asemenea, apa de gură nu este recomandată persoanelor cu dinți sensibili. Apa de gură fără alcool este o opțiune mai bună pentru cei care au suferit un tratament de canal sau cărora li s-au prescris antibiotice.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *