În timp ce periajul dinților poate părea cea mai importantă parte a rutinei de igienă dentară, este de fapt doar o mică parte din ea. Adevărata magie se întâmplă atunci când te duci la culcare și îți lași saliva să își facă treaba, curățându-ți în mod natural gura. Pentru ca acest lucru să funcționeze pentru tine și nu împotriva ta, există însă și alte lucruri la care trebuie să acorzi atenție atunci când vine vorba de igiena orală.

Caria dentară și placa bacteriană sunt principalele cauze ale acumulării de tartru. Dacă nu este tratat, tartrul poate duce la gingivită și boală parodontală, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății dumneavoastră pe termen lung. De asemenea, are un impact estetic asupra aspectului zâmbetului dumneavoastră. Din fericire, pasta de dinți antitartru este o modalitate excelentă de a aborda aceste potențiale probleme, pregătindu-vă în același timp gura pentru ora de culcare, astfel încât saliva să își poată face treaba mai ușor dimineața.

Reducerea acumulării de tartru pe dinți este esențială pentru a vă păstra albul perlat curat și sănătos. Dar de unde știi dacă o anumită marcă sau un anumit tip de pastă de dinți te va ajuta să reduci această acumulare? Acest articol vă va ghida prin intermediul unora dintre cei mai importanți factori antitartru.

Bicarbonat de sodiu și carbonat de calciu.

Bicarbonatul de sodiu este o sare alcalină care a fost folosită de secole pentru a curăța dinții și a împrospăta respirația. Carbonatul de calciu, cunoscut și sub numele de bicarbonat de sodiu, este un abraziv ușor care ajută la îndepărtarea tartrului. Aceste ingrediente se regăsesc frecvent în pastele de dinți naturale și sunt deosebit de utile pentru persoanele care au dinți sau gingii sensibile. De asemenea, sunt bune și la îndepărtarea mirosurilor și a petelor de pe dinți.

Alte ingrediente care combat tartrul.

Alte ingrediente care sunt utile împotriva tartrului includ polietilenglicol, uleiuri esențiale, siliciu hidratat și xilitol. Polietilenglicolul este un umectant care ajută la reținerea umidității în gură. Uleiurile esențiale, cum ar fi eucaliptul și menta, sunt răcoritoare și pot ajuta la împrospătarea respirației. Siliciul hidratat este un abraziv ușor care ajută la îndepărtarea plăcii și a tartrului. Xilitolul este un îndulcitor care ajută la prevenirea formării plăcii bacteriene și poate fi deosebit de util pentru persoanele care au dinți sau gingii sensibile.

Există atât de multe tipuri diferite de pastă de dinți pe piață încât poate fi greu să îți dai seama care este cea mai bună pentru tine. O pastă de dinți bună va avea câteva ingrediente cheie care ajută la prevenirea formării tartrului și a plăcii dentare. Cea mai bună pastă de dinți antitartru este cea care funcționează pentru tine. Există atât de multe mărci și tipuri diferite de pastă de dinți pe piață încât poate fi greu să îți dai seama care este cea mai bună. O pastă de dinți bună va avea câteva ingrediente cheie care ajută la prevenirea formării tartrului și a plăcii bacteriene.

S-ar putea să fiți surprins să aflați că există diferite tipuri de pastă de dinți. Dar, odată ce treci peste surpriza inițială, vei începe să te întrebi care este cea mai bună pastă de dinți antitartru pentru tine.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *